Mistrovství České republiky 2022 v Indoor Skydivingu se zúčastnily i 4 naše týmy, které reprezentovaly Moravskoslezský kraj.

V sobotu 22.1.2022 se uskutečnilo MČR v disciplíně FS4 v rámci soutěže Czech Open 2022. Soutěže se účastnil rekordní počet 19 týmů FS4 a tři týmy VFS. Zajímavá byla i zahraniční účast týmů z Polska, Maďarska a Itálie. Účast týmů mohla být ještě větší, kdyby nezasáhl Covid 19, který znemožnil asi 3 týmům účast na MČR, včetně české juniorské reprezentace Flying Rebels. MČR bylo nominační soutěží pro nadcházející Mistrovství Evropy. Reprezentační družstva ukázala svoji připravenost i v mezinárodní konkurenci a kromě vysoké výkonosti též obsadila stupně vítězů. Tým CUBS jako český nejlepší tým pro ženskou reprezentaci porazil český seniorský tým pro kategorii Open. Výsledek Flying Circus 24.8 bodů průměr ale není vůbec špatný a zadává naději umístění do 5 místa na ME. V juniorské soutěži chyběl tým Flying Rebels, který svoji výkonost ukazuje na pravidelných soutěžích ETL. Druhý juniorský reprezentační tým skončil v mezinárodní konkurenci v kategorii AAA na 5 místě, ale jeho výkon 17,8 bodů je velice dobrý a vzhledem k tomu, že na ME budou létat lehčí kategorii AA, dává naději na dobré umístění. V kategorii AA zvítězil tým Dragonflies před Rusalkami. V ostatních kategoriích se také účastnily juniorské týmy. Sice neobsadily první místa na stupních vítězů, ale soutěžily s nasazením a je zde naděje do budoucna na výběr nových reprezentačních týmů. Z Moravskoslezského kraje přijely oba týmy Smajlíků a v Praze na ně čekali Smart Fish. V kategorii Rookie vyhrál tým MCBP následován týmem Dycky Most a Moravian Flyers. Tyto týmy dávají naději, že rozšíří startovní pole i v outdoorové variantě této disciplýny. Český reprezentační tým VFS4 Vertical4s měl díky zahraniční účasti konkurenci a obsadil čestné druhé místo. Chlapci sice pokukovali po lepším výkonu ale bohužel 15,4 bodů není jejich nejlepší výkon.

Do Moravskoslezského kraje v disciplíně FS4-R přivezl bronzovou medaili tým Moravian Flyers (Pavel Mlýnek, Martin Kolek, Dan Kisza), na 4. místě se umístili Smajlíci 1 (Miki Velička, Anet Pařízková, Elen Zielinská, Pavla Mlýnková), 6. místo obsadili Smajlíci 2 (Selma Lednik, Kryštof Mlýnek, Jan Zielinský, Vítek Velička) a na 7. místě se umístily Moravian Cats (Lucka Lednik, Martina Slívová, Kačka Bujnochová, Nika Jonášová).

Příprava na soutěže je financována z programu PODPORA SPORTU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 2022 (prostřednictvím MSKO ČUS).